Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Erdek ADD'den bayrak tepkisi

Erdek ADD

Atatürkçü Düşünce Dernekleri dün saat 13.00'de tüm yurtta ortak bir basın açıklaması yaparak Türk Bayrağının indirilmesi olayını kınadı.

Atatürkçü Düşünce Dernekleri dün saat 13.00'de tüm yurtta ortak bir basın açıklaması yaparak Türk Bayrağının indirilmesi olayını kınadı.
Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesiyle başlayan ve bütün yurtta tepkiyle karşılanan olayla ilgili açıklamalarda bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği  Erdek Şube Başkanı Yeşim Avcı, Siyasi iktidar her ne sebeple olursa olsun ortaya çıkan bu sonuç nedeniyle baş sorumludur. Hemen, acilen, beklemeksizin istifa etmelidir” dedi.
ADD Başkanı okuduğu yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Göndere asılan bayrak bir askerin canı pahasına koruyacağı en büyük emanettir. Emanete hıyanet ettirilmiştir. Bu saldırıya karşı net tavır almak ve önlemek görevi başta anayasamız gereği Türkiye Cumhuriyeti'nin ve  Türk Milletinin birliğini temsil eden  Cumhurbaşkanına, sonra da yürütme görevini Anayasa'ya göre yerine getirmek yetki ve sorumluluğunu taşıyan Başbakan ve hükümet üyelerine aittir.  
Baştarafı Sahife 1'de
Bugün Başbakan ve Hükümet, değil bu saldırıları önleme, bu saldırıların tek nedenidir. Çünkü, 2011 genel seçimleri öncesinde başlayıp bugünlere kadar siyasi iktidarın inisiyatifi ile yürütülen Yeni Anayasa ve Açılım” politikaları, demokrasinin gereği olmanın çok ötesinde, ABD – AKP – BDP – PKK – İMRALI inisiyatifinin hayata geçirilmesini yöneliktir ve amacının vatanın bütünlüğünü bozmak olduğunu bugün artık tüm Türkiye halkı tarafından bilinmektedir. 12 yıllık siyasi iktidarın açılım politikaları bugün bayrağımızın indirildiği bir noktaya taşınmış bulunuyor. ABD ve AB'nin planlarında taşeronluk yapanların eninde sonunda ülkemize dayattıkları acı gerçek budur. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde ilk kez askeri kuvvetlerinin gözü önünde bayrağının indirilmesini seyretmiştir. Çadırdan bozma mahkemelerde PKK'lı teröristleri serbest bırakan, açılım adını verdiği bölünme senaryosu eksiksiz oynayan siyasi iktidardır. Emperyalizmin kuklası terör örgütü cesaretini iktidarın uygulamalarından almaktadır. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bayrağının indirilmesini seyrettirilmeye zorlanan askerler için ‘eğer hükümetin siyasi iradesine bağlılık olmasaydı cezası o anda verilebilirdi' diyerek, asıl suçlunu iktidar olduğunu, bu eylemlerin kendi politikalarından kaynaklandığını itiraf etmiştir. İktidar, suçu yine ikinci, üçüncü kişilere yıkarak kendi suçlarını örtbas etme telaşına kapılmıştır. Biz bu oyunu 17 Aralık sonrası uyguladığı mağduriyet söylemlerinde gördük. Aynı oyuna gelmeyeceğiz. Siyasi iktidar her ne sebeple olursa olsun ortaya çıkan bu sonuç nedeniyle baş sorumludur. Hemen, acilen, beklemeksizin istifa etmelidir. Bu istifa kanunsuz suç sayılan ‘pasifleştirme' , ‘sabırla seyrettirme' politikalarına alet olarak görevini ihmal veya kötüye kullanan tüm sivil – asker yöneticilerin sorumluluğunu kaldıramayacağını da hatırlatmak isteriz. Bu ülkeyi Türk-Kürt-Alevi-Sünni diye ayrıştırıp, iç savaş çıkartmaya çalışanlar, 2 yıldır kitlesel eylemlerde emperyalizme ve faşizme karşı birleşerek mücadele eden halkımızın ‘birlik ve beraberlik içinde yaşama' iradesine çarpacaklardır. Atatürkçü  Düşünce Derneği'de şartlar ne olursa olsun o mücadelenin önünde yer alacaktır. Bizler, tam bağımsız bir Türkiye'de şanlı bayrağımızı yeniden en yükseklerde dalgalandırmak  üzere mücadeleye devam edeceğiz.”
Eski başkan Kılıç'ın üyeliği iade edildi
ADD Erdek Şubesi Başkanı Avcı, 7 – 8 Haziran tarihileri arasında ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen delegelerle gerçekleşen Genel Kurulda Erdek ADD eski Şube Başkanı Sakine Kılıç'ın düşürülen üyeliğinin, yapılan oylamada % 90 üzerinde kullanılan evet oyu ile geri verildiğini açıkladı.
ADD Erdek Şubesi eski Başkanı Sakine Kılıç'a yapılan bu haksızlığın giderilmesinin dernek yönetimince büyük bir sevinçle karşılandığını kaydeden Avcı, Sayın Kılıç'ın, derneğimize büyük katkıları olacağına içtenlikle inanıyoruz.” diye konuştu.
Basın açıklamasının sonunda bir hatırlatmada bulunan  yönetimi bugün saat 19:30 ‘da bayrak yürüyüşü yapacaklarını, dernek binası önünden başlayacak bu yürüyüşe tüm Erdek halkını davet ettiklerini bildirdi.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı